eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella
Hand holding fpv racing drone on blue background. Starting motors. Copyspace text
Nyitókép: Teraphim/Getty Images

Bottal felfegyverzett drónok is vívják a háborút Ukrajnában – videó

Az apró, olcsó és könnyen kezelhető drónok az orosz–ukrán háború sztárfegyvereivé váltak. Az sem példa nélküli, hogy a kis szerkezetek egymást ütik ki a levegőből.

A kis méretű drónok vitathatatlanul hatalmas segítséget nyújtanak a fronton ténykedő katonáknak: felderítenek, gránátokat dobálnak, aknát telepítenek, sőt, néha üzeneteket és ellátmányt is hurcolnak a katonáknak.

Az sem ritka, hogy ha egy drónpilóta felfedez egy ellenséges gépet, akkor a „csomagját” megpróbálja rá dobni, vagy szándékosan összeütközik vele, arra azonban, ami az alábbi videón látható, talán kevesen gondolnának elsőre – írja a Portfolio.

Az ukrán drón egy faággal próbálja „megpiszkálni” az orosz fegyvert, és végül sikerrel is jár.

A lap megjegyezi: az apró „madár” valószínűleg nem magától szedte fel a faágat, az ukrán katonák tehát jó eséllyel kifejezetten azzal a céllal applikálták fel rá a kiegészítőt, hogy orosz drónokra tudjanak vadászni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
2025-ben jöhet a fordulópont a villamos energiában: átveszi a megújuló energia a hatalmat a szén felett

2025-ben jöhet a fordulópont a villamos energiában: átveszi a megújuló energia a hatalmat a szén felett

Az elmúlt két évtized legmagasabb növekedése várható 2024-ben és 2025-ben a globális villamosenergia-keresletben. Pozitívum, hogy a villamosenergia-szükséglet növekedésének mintegy felét már a napelemek fedezik - áll a Nemzetköz Energiaügynökség (IEA) évközi frissítéseket tartalmazó "Villamosenergia 2024" riportjában. A várakozások azt mutatják, hogy 2025 lehet a fordulópont, amikor a megújuló energiaforrások által termelt globális villamos energia mennyisége először meghaladja a szénből termelt mennyiséget.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×